VDGC en de horeca
Horeca
100% service voor horecaondernemers
Het gaat goed in de horeca. Mensen besteden meer tijd buiten de deur en het toerisme neemt toe. Door de hogere consumentenbestedingen neemt de concurrentie echter ook toe en de sector kampt met een nijpend personeelstekort. De ontwikkelingen in de horeca leiden tot vernieuwende concepten en kritische consumenten en dat maakt de horeca is een uitdagende, maar ook complexe bedrijfstak.
Financiële vraagstukken in de horeca
Door toenemende concurrentiedruk, personeelstekort en moeilijke financieringsmogelijkheden moeten horecaondernemers altijd kunnen beschikken over actuele en juiste informatie. De horeca is bij uitstek een sector waarbij bankleningen lastig zijn. Wat zijn de risico’s? Weet u waar kansen liggen? Hoe berekent u loon of btw? Hoe kun u uw plannen financieren? Dit vraagt om een actueel inzicht in bijvoorbeeld uw liquiditeit. We helpen u graag bij het starten van een eigen horecabedrijf en kunnen u adviseren over de inzet van flexibel personeel en de financiering.
VDGC: voor actueel advies en parate kennis
Door onze focus op horeca hebben wij actuele en parate kennis en zijn een kritische sparringpartner voor horecaondernemers. Of het nu gaat om campings, restaurants, cafés, leisure centers of cateraars: als accountant kunnen wij u helpen bij de horeca-administratie, loonadministratie, boekhouding, het samenstellen van jaarrekeningen, belastingadvies en belastingaangiften. Ook kunt u bij ons rekenen op proactieve advisering vanuit betrouwbare en actuele cijfers.
Fiscaal voordeel voor horecaondernemers
Natuurlijk is fiscaal voordeel altijd interessant, zowel in de horeca als recreatie of toerisme. Onze fiscalisten staan dichtbij uw onderneming en kunnen uw situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk inrichten. Weet u hoe het zit met fiscale regels bij fooien? Hoe berekent u de btw op (alcoholhoudende) dranken? Hoe werkt de omzetbelasting in de horecabranche? En op welke posten kunt u mogelijk kosten besparen? We geven graag antwoord op deze vragen en nemen u zorgen uit handen. Zodat u zich volledig kunt richten op uw horecazaak.