Selecteer een pagina

VDGC en zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

In zaken? Maak gebruik van onze diensten!

De term zakelijke dienstverlening is heel breed en er vallen veel verschillende bedrijven onder. Denk aan juridische firma’s, managementadviesbureaus, architecten en ingenieursbureaus, researchcentra, reclamebureaus, dierenartsen, uitzendbureaus, reisorganisaties, schoonmaak- en beveiligingsbedrijven en hoveniers. Bedrijven in deze branche hebben echter wel een aantal gemeenschappelijke kenmerken en krijgen te maken met dezelfde ontwikkelingen.

Van klein tot groot: VDGC is er voor u

De zakelijke dienstverleningssector is de afgelopen tien jaar fors gegroeid en het is daarbij opvallend dat er veel kleine ondernemingen zijn. De commerciële dienstverlening bestaat uit zakelijke en persoonlijke dienstverlening. Onder zakelijke dienstverlening vallen bijvoorbeeld makelaars, advocaten en notarissen, assurantietussenpersonen en ICT-bureaus. Bedrijven die gericht zijn op de verzorging van mensen zijn persoonlijke dienstverleners. Zoals kappers, autorijscholen en kinderopvang.

Verbeterpunten zijn altijd mogelijk

De branche van zakelijke dienstverlening is ook de ideale sector voor zzp’ers. Vooral na de crisis liggen er veel kansen voor kleine zelfstandigen. Succesvolle ondernemingen onderscheiden zich door de doelgroep waar ze zich op richten, de manier waarop ze met hun klanten en medewerkers omgaan en hun drive om te blijven verbeteren. Wij zien ook altijd verbeterpunten en begeleiden u graag bij het optimaliseren van uw bedrijfsvoering. Dat doen wij door uw financiële situatie inzichtelijk te maken en u te adviseren over kansen en ontwikkelingen die voor u interessant zijn.

Van verdere flexibilisering tot transparantie

We zien een aantal kansen in uw branche, zoals het streven naar verdere flexibilisering. Dit is bijvoorbeeld gunstig voor de uitzendbranche, detacheringsbedrijven en facilitaire dienstverleners. Samenwerking leidt tot een betere marktpositie en cocreatie of het gezamenlijk aanbesteden biedt kansen voor kleinere partijen. Ook transparantie is steeds belangrijker en veel bedrijven kiezen ervoor dat de klant alleen moet betalen voor het behaalde resultaat.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Onze adviseurs hebben uitgebreide kennis en ervaring binnen de zakelijke dienstverlening en geven graag antwoorden op uw vragen. Is het werken op basis van no cure no pay een serieuze optie voor uw bedrijf? Hoe wilt u zich onderscheiden van andere dienstverleners? Maakt u de stap van uurtje-factuurtje naar vaste prijzen? Of bent u van plan uw diensten verder te automatiseren en digitaliseren? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek. We geven u graag advies!

Deadline Innovatiekrediet en vroegfasefinanciering 1 december 2024

Ondernemers kunnen tot en met 1 december 2024 een Innovatiekrediet of een vroegfasefinanciering aanvragen. Het Innovatiekrediet is er voor zowel starters als gevestigde bedrijven. De vroegfasefinanciering is er voor mkb-ondernemers, innovatieve starters en academische-hbo-TO2 starters.

SLIM-regeling verlengd en aangepast

De SLIM-regeling wordt verlengd tot en met 2029. Daarnaast vinden er in de SLIM-regeling vanaf 2025 diverse aanpassingen plaats. Sommige aanpassingen gelden ook al voor SLIM-subsidies die vóór 2025 zijn aangevraagd.

Indexatie van alimentatie per 2025 bekend

Personen die alimentatie ontvangen of moeten betalen, krijgen per 2025 te maken met een indexatie van het alimentatiebedrag met 6,5%. Deze verhoging van 6,5% geldt zowel voor partner- als voor kinderalimentatie.

Share This